0,00

Brak produktów w koszyku

sklep z kawą
Palarnia Kawy

Istniejemy od 1998 roku. Bogate doświadczenie handlu surową kawą na światowym rynku pozwala nam na bezpieczny zakup wysoko gatunkowych ziaren ze sprawdzonych plantacji. Kawę wypalamy tradycyjną włoską metodą w piecu bębnowym, dzięki której zachowujemy wyjątkowy charakter ziarna: smak i aromat zależny od regionu uprawy i obróbki, jakiej została poddana kawa. Z troską dokonujemy szeregu kontroli jakości naszych produktów przez cały proces technologiczny. To dzięki temu nasze kawy zachowują najwyższa jakość.

Nasza oferta to

Mieszanki do espresso

ich jakość potwierdza certyfikat wydawany przez Italian Coffee Academy.

Kawy jednorodne

wypalane zarówno do parzenia metodami alternatywnymi (drip, chemex, aeropress etc.) jak i dla fanów bardziej owocowych espresso

Mieszanki i kawy jednorodne pochodzą głównie z segmentu Speciality, czyli kaw najwyższej jakości.

Chcesz poznać nasze kawy? Odwiedź nasz wirtualny sklep i zobacz, co robimy
lub
napisz do nas na info@tomcaffe.com

Mieszanki do espresso

 Yellow LabelBlue LabelRed LabelGreen LabelBlack Label
100% Arabica Blend100% Arabica Blend100% Arabica Blend85% Arabica & 15% Robusta65% Arabica &
35% Robusta
Kraje
pochodzenia
Kolumbia,Salwador,
Kostaryka,
Wyspy Karaibskie, Tanzania
Gwatemala,
Kostaryka, Salwador,
Brazylia, Indie
Brazylia:
Santos, Sul De Minas,
Cerrado
Brazylia, Kostaryka,
Gwatemala, Indie,
Tanzania, Uganda
Brazylia,
Kostaryka, Indie,
Uganda
Odmianatypica,
bourbon, peaberry
typica,
bourbon
typica,
bourbon
typica,
robusta
typica,
robusta
Metoda
obróbki
mytamyta, naturalnamyta, naturalnamyta, naturalnamyta, naturalna
Stopień
wypalenia
średni
(city roast)
Aromatowocowo-kwiatowyowocowo-korzennykorzenny,
migdałowy
marcepan,
migdały
suszone
owoce
Kwasowatośćwysoka,
owocowo-cytrusowa
wysoka,
owocowo-winna
średnia,
delikatnie owocowa
niska,
owocowo-cytrusowa
minimalna
Słodyczwysoka:
dojrzała mandarynka, karmel
wysoka:
karmel
wysoka:
cukier trzcinowy
średnia:
czekolada deserowa
niska:
czekolada deserowa
Goryczkaniska:
kakao
niska:
deserowa czekolada
niska:
karmel
średnia:
korzenna, orzech włoski
wysoka:
kakao
Posmakśredni:
pomarańcza, czekolada
wysoki:
orzech włoski
średni:
czekolada deserowa, pomarańcza
średni:
orzech włoski, kakao
wysoki:
suszona śliwka
Bodypełne

Kawy jednorodne (single)

  • Brazil Yellow Bourbon Fazenda Raihna pulped natural processing
  • Brazil Santos NY2 Scr 17/18  natural processing
  • Colombia Supremo screen 18 Rio Magdalena  wet processing
  • Costa Rica Tarrazu St. Rafael SHG  wet processing
  • El Salvador SHB EP Queta wet processing
  • Ethiopia Sidamo Gr.2  wet processing
  • Papua New Guinea AA RFA Sigri  wet processing
  • Guatemala SHB EP Huehuetenango wet processing
  • Kenya AA Top wet processing
  • Tanzania AA+ Kusini Honey  pupled natural processing
  • plus szereg innych, sezonowo

Aktualną listę kaw jednorodnych otrzymasz po wysłaniu pustej wiadomości e-mail na adres single@aprotrade.pl